Šperk jako dědictví: Předávání pokladů generacemi

Šperk jako dědictví: Předávání pokladů generacemi

Když se zmíníme o dědictví, na mysl nám často přijdou nemovitosti, staré dopisy nebo rodinné fotografie. Ale mezi těmito památkami se často nachází také rodinné šperky (prsteny, náušnice, náhrdelníky) - malé kousky historie, které si předáváme z generace na generaci.  

více

Lámavé vlasy bez života? Máme na ně lék!

Lámavé vlasy bez života? Máme na ně lék!

Všude se na nás usmívají krásky z reklam, které mají bohatou hřívu plnou lesku. Většina žen však takové vlasy nikdy nezažila. Ať už Vaše vlasy strádají barvením, melíry nebo obyčejným slunečním zářením, máme tady pár rad, které mohou pomoct každé ženě. Lámání a třepení konečků trápí snad každou ženu. Bohužel rychlé zázraky se zde nedějí. Chce to dlouhodobou péči, která však bude stát za to!

celý článek komentářů (0)

Jak vybrat správnou velikost (nejen) zásnubního prstýnku?

Jak vybrat správnou velikost (nejen) zásnubního prstýnku?

Rádi byste potěšili dámu svého srdce novým šperkem, ale bojíte se, že nestrefíte velikost? Ještě o mnoho palčivěji se tento problém jeví ve chvíli, kdy vybíráme zásnubní prstýnek. Dle tradice by se totiž mělo jednat o překvapení, a žena proto nesmí dopředu nic tušit. Na druhou stranu není nic trapnějšího, než nasadit v takovou chvíli své vyvolené prsten neodpovídající velikosti. V následujícím textu vám poradíme, jak z tohoto problému jednoduše vybruslit s grácií.

celý článek komentářů (0)

Kult mládí - jde jen o vzhled?

Kult mládí - jde jen o vzhled?

Znáte ten zvláštní pocit, kdy se jednoho rána probudíte, zadíváte se do neznámé tváře v zrcadle a řeknete si, co za paní (pána) se to na mě dívá? Ztrhané rysy ve tváři, kruhy pod očima, svěšené koutky, vyhaslé oči a k tomu se cítíte děsně. V hlavě proběhne otázka: co se to se mnou stalo?

celý článek komentářů (0)

Necítím se ve své kůži aneb Jak na ekzém?

Necítím se ve své kůži aneb Jak na ekzém?Když říkáme, že se necítíme ve své kůži, myslíme tím obvykle, že se necítíme dobře. Nejde třeba zrovna o těžkou chřipku, ale spíše o situaci, kdy nejsme v pohodě. Něco na nás leze nebo nás třeba štve šéf v práci či doma děti a partner. Zkrátka nejsme spokojení sami se sebou. A aby toho nebylo málo, jakoby náhodou nás začne „otravovat" ještě ekzém nebo jiný nepříjemný kožní projev.
celý článek komentářů (1)

Co je to krásný úsměv a jak ho můžete docílit

Co je to krásný úsměv a jak ho můžete docílitCo je to vlastně krásný úsměv? Položili jste si někdy otázku, co je to krása, anebo jen krásu vnímáte všemi smysly? Pojďme se podívat na estetiku našeho úsměvu. Estetika je filozofická disciplína zabývající se krásnem, jeho působením na člověka, lidským vnímáním pocitů a dojmů z uměleckých i přírodních výtvorů.
celý článek komentářů (2)

Jak mít zdravou pleť? Příčiny kožních problémů hledejte v psychice!

Jak mít zdravou pleť? Příčiny kožních problémů hledejte v psychice! Kdo z nás by nechtěl vypadat mladě a krásně - trend dnešní doby nám zrovna tohle velí zcela nekompromisně. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, že mít zdravou a zářivou pleť a žádné kožní problémy nemusí být způsobené jen tím, jaké kosmetické přípravky používáme, případně jestli dobře spíme a jíme?
celý článek komentářů (4)

Tipy jak správně pečovat o svou pleť

Tipy jak správně pečovat o svou pleťKůže je sice orgán, ale na rozdíl od ostatních orgánů je vidět. Kůže odhalí na první pohled váš zdravotní stav. Ke krásnému stavu pleti vám nepomohou jen zkrašlovací přípravky, musíte se naučit správnému způsobu života. Asi sami víte, že je péče o pleť nezbytnou součástí denního režimu. Dá se říci, že ve dne svou krásnou tvář vystavujeme na odiv, ale aby bylo co vystavovat, pak je zapotřebí správná péče o pleť.
celý článek komentářů (0)

Získejte sametovou pleť. Používejte pleťové masky

Získejte sametovou pleť. Používejte pleťové maskyKaždá z nás dobře ví, že bychom si měly pravidelně jednou týdně pročistit pleť nanesením pleťové masky. Jenže málokdy víme, jak si správnou obličejovou masku vybrat, a ještě méně často se opravdu každý týden k tomuto procesu donutíme. A to navzdory faktu, že čištění pleti pleťovou maskou zabere jen pár minut! A co víc, ještě nám navodí příjemný pocit uvolnění. Třeba vás následující článek motivuje k tomu, abyste se odhodlaly každotýdenní očistu pleťovou maskou skutečně provozovat.
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.