BIOGRAFY BARRANDOV SE ROZŠIŘUJÍ

5.10.2010 | autor: Redakce PŽ

Bytovému domu Adina v projektu Biografy Barrandov přibude partner - Hugo. Společnost Bouwfonds rozšiřuje nabídku nových bytů a v sousedství již téměř dokončené Adiny na pražském Barrandově začne stavět další dům s celkem 79 bytovými jednotkami, s tematicky zvoleným názvem Hugo.

Generálním dodavatelem stavby bude stejně jako v případě Adiny společnost CEK stav. Architektonické řešení opět vytvořili architekti Studia acht. Bytový dům Hugo je řešen ve tvaru písmene U, půdorysně a svým objemem dotváří ulici Högerovu a výškou zapadá do okolní zástavby Barrandova. Bude mít šest vchodů, podzemní parkovací stání a pět nadzemních podlaží se 79 bytovými jednotkami.

„Projektem Adina se nám potvrdilo, že je o kvalitní byty za dobrou cenu v této lokalitě opravdu zájem. A protože Adinu již pomalu dokončujeme - v červnu byla hotová hrubá stavba a blíží se dokončení, přicházíme s další etapou projektu, kterou je bytový dům Hugo. Přizpůsobili jsme jej aktuálním požadavkům klientů, a tím jsme dosáhli mimořádně zajímavých prodejních cen při zachování všech kvalitativních parametrů. Například byt 2+kk o velikosti 50 m2 a s balkonem 13 m2, s parkovacím stáním, sklepem a DPH je k dostání už za 2.960.000,- Kč," vysvětluje Petr Kouřil, ředitel developerské společnosti Bouwfonds.

Bytový dům Hugo bude rozdělen do tří samostatných částí, každá se dvěma vchody. Nabídne byty v dispozicích 1+kk až 4+kk o výměře čisté bytové plochy od 30 m2 do 103 m2. Díky tvaru připomínající písmeno U vznikne z jihu objektu polouzavřený vnitroblok osazený zelení. Každé bytové jednotce náleží parkovací stání, které je již v ceně bytu. Ta budou umístěna v podzemním podlaží a v přízemí, patra jsou propojena rampou. V suterénu a přízemí se nacházejí také sklepy, kočárkárna, technické a užitné zázemí V dalších podlažích jsou navrženy již jen byty. Některé bytové jednotky v posledním patře budou mezonetového typu, s nástavbami vybíhajícími na střechu a s rozlehlými terasami. K většině bytů náleží balkony či terasy.

Prodej zajišťují realitní kanceláře Professionals a Century 21 - Bonus Praha. „Bytový dům Hugo je tvořen ze tří samostatných částí a každá má dva vchody. Nyní dáváme do prodeje první část s celkem čtyřiadvaceti byty. Stavební povolení máme vydáno a samotnou výstavbu zahájíme
v polovině příštího roku. Ve druhé polovině letošního října otevřeme pro zájemce vzorový byt, který bude umístěn v sousedním domě Adina," přibližuje novou výstavbu Petr Kouřil.

Bydlení na Barrandově je charakteristické snadnou a rychlou dostupností centra a nádhernou přírodou Prokopského údolí a Chuchelského háje. V dosahu obou bytových domů je široká občanská vybavenost, od obchodů, přes školy až po místní polikliniku. Sportovní vyžití umožňuje blízký sportovní areál s tenisovými i squashovými kurty, v docházkové vzdálenosti je aquapark s vířivkami a tobogány. Napojení na pražský okruh, rychlá cesta na letiště a snadná dostupnost nákupních center k příjemnému bydlení přispívají.