Z jakého masa připravíme nejlepší steak?

30.1.2020 | autor: Redakce PŽ

Z jakého masa připravíme nejlepší steak?

Patříte k milovníkům steaků? Pak už pravděpodobně víte, že nejlepší steaky v republice dělají v restauraci na Stodolní, konkrétně v Bernie`s Irish Pub. Určitě jste zde už byli, v opačném případě se sem přijeďte podívat, až budete mít cestu. Pokud se vám však dnes nepodaří vyjet si do luxusní restaurace v Ostravě, udělejte si takový dobrý steak doma. Nabízí se však otázka, z. jakého masa se nejlepší steak připravuje?

Pokud byste se zeptali nejlepších šéfkuchařů v republice, zjistili byste jedno - dobrý steak nemůžete připravit, pokud nebudete mít dobré maso. Při výběru masa na steak byste proto neměli spěchat a měli byste být pečliví a vybíraví. Přece jenom se jedná o nezbytnou součást vašeho jídelníčku a při přípravě steaku je to něco nepostradatelného.

Abyste si na dobrý steak vybrali správné maso, poradíme vám, z jakého masa se nejlepší steak připravuje.

Maso vybrané od řezníků

Pokud máte po cestě domů řezníka, rozhodně byste se u něj měli zastavit. V řeznictví nebo masně totiž najdete daleko kvalitnější maso, než na jaké narazíte v supermarketech nebo hypermarketech. Navíc u řezníků najdete maso kvalitní, nezamražené ani nezabalené do igelitu, což je velké plus.

I když je pravdou, že si musíte dát pozor na čerstvé maso. Nejeden kuchař vám potvrdí, že čerstvé maso rovná se tuhé maso. Při výběru se tak dívejte především na zabarvení masa, podle kterého poznáte to, jaké má maso vlastnosti.

Kupujte maso vyzrálé

Jak jsme zmínili, ideální je kupovat maso podle zabarvení. To se liší podle toho, o jaký druh masa se jedná. Pokud budete kupovat maso hovězí, vybírejte ho podle odstínů hnědé, nikoliv podle růžovosti. To signalizuje jenom to, že je maso akorát vyzrálé a můžete z něj připravit opravdu lahodný steak.



Autor: Redakce PŽ

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět
Komentáře
Vložit nový komentář

Bohužel zde nejsou žádné komentáře.

Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.