Tiramisu aneb La dolce vita

Tiramisu aneb La dolce vita

V našich zeměpisných šířkách snad nenajdeme člověka, který by neznal tiramisu – proslulý italský dezert. Pokud jste tuto sladkou dobrotu již někdy ochutnali, určitě jste se do tiramisu zamilovali na první ochutnání. Vypěstovali jste si na tuto italskou pochoutku závislost a již nyní se nemůžete dočkat na letní dovolenou, kdy si ho budete moci dopřávat k snídani? My máme pro vás řešení. Nemusíte ihned sprintovat do nejbližší cukrárny, naopak si můžete lahodné tiramisu připravit sami doma. Oslaďte si život!

více

Štědrovečerní večeře na Slovensku

Štědrovečerní večeře na Slovensku

Vánoce jsou jenom jednou do roka, proto si na večeři podávané přímo na štědrý večer, dává podle mne každý záležet. Někdo aspoň trochu víc než obvykle, někdo hodně a někdo spíš přehnaně. Protože je to večeře štědrovečerní, měla by být štědrá alespoň štědřejší, než ta obyčejná pondělní večeře. Jak hodně štědrá je večeře u vás doma?

celý článek komentářů (0)

Luxusní hotel v Ostravě – skvělé jídlo a ubytování i firemní akce

Hledáte v moravskoslezské metropoli ideální místo pro uspořádání reprezentativní firemní akce, významné rodinné události, svatby? Hotel Jan Maria splní všechny vaše představy.

celý článek komentářů (0)

Čaj Mate – dar indiánských bohů

Tabák, kukuřice či brambory – to jsou pravděpodobně nejznámější plodiny, které pro Evropu v Americe objevil Kryštof Kolumbus a jeho následovníci. V jejich stínu se však krčilo objevů mnohem více. Jedním z těch nejzajímavějších byly sušené a drcené listy stromu, který později získal jméno cesmína paraguayská. Nápoj z těchto listů označovali indiáni jako dar bohů a do dnešní doby se jeho popularita rozšířila do celého světa.

celý článek komentářů (0)

Je libo Steak či Biftek?

Je libo Steak či Biftek?

Jste velcí milovníci masa, a nedokážete si bez něj představit žádné jídlo? Těšíte se na letní grilování, rádi si pochutnáte na steacích a biftecích? Ale víte vůbec, jaký je mezi těmito dobrůtkami rozdíl, a co to vlastně znamená, když se vás číšník zeptá, jak si přejete maso upravit?

celý článek komentářů (0)

Jak připravit pečené kaštany

Jak připravit pečené kaštany

Není to tak dávno, co jsme měli možnost ochutnat tuto pochoutku u nás poprvé. Před revolucí byla k dostání pouze v zahraničí a málokdo v Česku měl vůbec o její existenci tušení. Dnes si na ní v zimě můžeme pochutnat často, a to především díky tomu, že ji nabízejí stánkaři na vánočních trzích. Řeč je samozřejmě o pečených kaštanech. Jak si pečené kaštany připravit doma a náležitě si je vychutnat kdykoli během roku?

celý článek komentářů (30)

Přednosti bílé kuchyně

Přednosti bílé kuchyně

Trend bílé kuchyně není patrný pouze u nás, ale v celém světě. Bílá barva je vyhledávaná především pro její nadčasovost a čistotu. Jaké jsou hlavní přednosti této barvy v kuchyni?

celý článek komentářů (1)

Biopotraviny

Biopotraviny

V poslední době se na nás slovo bio valí ze všech stran. Biopotraviny si pomalu a nenásilně kradou cestu do našich životů, do naší domácnosti, do naší kuchyně. Se slovíčkem bio si mnoho z nás spojí alternativní způsoby stravování. Bio však není jen pro vegetariány. Produkty ekologického zemědělství mohou zpestřit právě vaše pokrmy. Co se tedy pod často užívaným slovem „bio“ skrývá?

celý článek komentářů (0)

Mnoho chutí rýže

Mnoho chutí rýže

Kdo z nás by neznal rýži? Tato bílá pochoutka má nezastupitelné místo v našem jídelníčku. Používáme ji jako přílohu, vaříme rizota, připravujeme ji na sladko nebo ji zdobíme bylinkami. Věděli jste ale, že rýžová zrnka za sebou mají poměrně dlouhou historii? A co teprve zkusit spočítat, kolik druhů rýže máme?

celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.