Co potřebujete do vlastní pizzerie? Pece na pizzu nestačí
V Česku prý máme v přepočtu na obyvatele nejvíce restaurací v Evropě. Málokterá z nich je však prázdná. Lidé mají o stravování se v restauracích zájem a nyní, když to není možné, jsou v kurzu rozvozy. Současná situace sice není příznivá otevírání vlastní restaurace či pizzerie, ovšem tento čas se dá skvěle využít pro plánování takového byznysu. Až se věci vrátí do normálu, budete mít vše připravené a už jen slavnostně otevřete.
Na světe není snad nikdo, kdo by neměl rád pizzu, proto máte s pizzerií opravdu velkou šanci na úspěch. Stačí mít v rukávu dobrý recept, sehnat dodavatele kvalitních surovin a nakoupit si potřebné vybavení.
Elektrická pec na pizzu je skladná
Nedělejte si starosti, nemusíte stavět kamennou pec. I z elektrické pece na pizzu dostanete výborné výsledky. Ta je malá, skladná a cenově dostupná. Stolní elektrická pec na jednu pizzu o průměru 35 cm stojí něco málo nad deset tisíc korun. Pokud však otevřete primárně pizzerii, jedna taková pec na jednu pizzu určitě stačit nebude. Investujte raději do větší.
S pecí souvisí i lopaty na pizzu, protože jinak nemáte šanci pec dovnitř dopravit a poté ji vyndat. Lopatu je třeba vybírat s ohledem na to, jak velkou pizzu se chystáte prodávat. Ve spoustě pizzerií je běžné nabízet lidem dvě velikosti, nutnost to však není.
S ručním zpracováváním těsta byste se zbláznili
Říkáte si, že není nad ručně vypracované těsto? Po celodenní šichtě v pizzerii byste mluvili jinak. Hnětače jsou dnes nenahraditelnými pomocníky, které vám ušetří rutinní práci. Podobně důležitá je i kynárna, v níž vám těsto vždycky bez problémů vykyne. Na vás pak zbyde jen ta manuální činnost, na niž ještě stroje neexistují. Budete muset vytvořit pizzu, nazdobit ji a hlídat, aby se nespálila.
Otevřít si pizzerii je v mnohých ohledech jednodušší než provozovat obecnou restauraci. Nepotřebujete tolik vybavení, počáteční investice je tedy mnohem nižší. Dejte tomu šanci.
Autor: Redakce PŽ
Bohužel zde nejsou žádné komentáře.