Šampaňské brut pohladí chuťové buňky všech milovníků suchého vína. Co ho charakterizuje?

Šampaňské brut pohladí chuťové buňky všech milovníků suchého vína. Co ho charakterizuje?

Patříte-li k milovníkům sušších vín obecně a šumivých zvláště, měli byste zkusit šampaňské brut! Ne všechna šumivá vína jsou sladká, některá se naopak vyznačují velmi nízkým obsahem cukru. Následující článek vám prozradí, v čem je tento typ nápoje specifický, jak a kde se vyrábí a nakonec, jak ho správně skladovat a podávat. Chcete-li dobře zapůsobit a předvést se na oslavě nebo před krásnou dámou či pánem na večeři, jsou tu pro vás tyto řádky.

více

Šampaňské brut pohladí chuťové buňky všech milovníků suchého vína. Co ho charakterizuje?

Šampaňské brut pohladí chuťové buňky všech milovníků suchého vína. Co ho charakterizuje?

Patříte-li k milovníkům sušších vín obecně a šumivých zvláště, měli byste zkusit šampaňské brut! Ne všechna šumivá vína jsou sladká, některá se naopak vyznačují velmi nízkým obsahem cukru. Následující článek vám prozradí, v čem je tento typ nápoje specifický, jak a kde se vyrábí a nakonec, jak ho správně skladovat a podávat. Chcete-li dobře zapůsobit a předvést se na oslavě nebo před krásnou dámou či pánem na večeři, jsou tu pro vás tyto řádky.

celý článek komentářů (0)

Kuchyňské baterie. Pro jakou se rozhodnout?

Kuchyňské baterie. Pro jakou se rozhodnout?

Kuchyně - místo, kde trávíme poměrně hodně svého času, i když to původně nezamýšlíme. Při jejím zařizování doufáme, že ji nebudeme muset navštěvovat tak často (pokud tedy nepatříme k milovníkům vaření nebo pečení), ale posléze se ukáže, že je to všechno trochu jinak. Jelikož je kuchyně jednou z místností, která je navštěvována skutečně nejvíce, je dobré ji vybavit společníky, na které je spolehnutí. A to nemluvíme jenom o troubě nebo rychlovarné desce. Mluvíme také o kuchyňské baterii, která je nedílnou součástí tohoto koutu domu.

celý článek komentářů (0)

Jak ugrilovat maso na ideální teplotu?

Jak ugrilovat maso na ideální teplotu?

Máte rádi téměř krvavé steaky? Nebo si spíše libujete v propečených kouscích masa? Poznat přímo na grilu, v jaké fázi propečení se maso nachází a včas ho sundat, není vůbec snadné. Potřebujete pro to buď hodně zkušeností, nebo gril WEBER s teplotní sondou.

celý článek komentářů (0)

Remoska: Recenze ikonického hrnce

Remoska: Recenze ikonického hrnce

V kuchyni máme spoustu pomocníků. Někteří jsou velmi vytížení, jiní téměř celý rok zahání. Ale jen málokterý má takové renomé jako Remoska. Bez nadsázky ji můžeme označit za legendární, protože jedině ona probouzí v zástupcích starší generace nostalgickou náladu plnou vzpomínek na dobroty všeho druhu – od dezertů až po pečené kuře. V českých kuchyních má čestné místo už přes 60 let a rozhodně to nevypadá, že by její popularita klesala. Naopak hravě obstojí i v záplavě moderních spotřebičů, a to navzdory své téměř původní koncepci. Nebo možná právě díky ní?

celý článek komentářů (0)

Co potřebujete do vlastní pizzerie? Pece na pizzu nestačí

V Česku prý máme v přepočtu na obyvatele nejvíce restaurací v Evropě. Málokterá z nich je však prázdná. Lidé mají o stravování se v restauracích zájem a nyní, když to není možné, jsou v kurzu rozvozy. Současná situace sice není příznivá otevírání vlastní restaurace či pizzerie, ovšem tento čas se dá skvěle využít pro plánování takového byznysu. Až se věci vrátí do normálu, budete mít vše připravené a už jen slavnostně otevřete.

celý článek komentářů (0)

Proč lidé tolik nenakupují biopotraviny? Důvodů je mnoho

Proč lidé tolik nenakupují biopotraviny? Důvodů je mnoho

Biopotraviny na první pohled vypadají jako ideální způsob obživy. Je to ale pravda? Na to se podíváme v tomto článku.

celý článek komentářů (0)

Fotogalerie: Chcete se najíst v Brně, jako na dovolené v Itálii?

Fotogalerie: Chcete se najíst v Brně, jako na dovolené v Itálii?

Milujete italskou kuchyni, ale nestačí vám jednou za čas na přímořské dovolené? Víte, že si pravou italskou kuchyni můžete dopřát i v Brně?

celý článek komentářů (0)

Rybí speciality na váš stůl

Rybí speciality na váš stůl

Připravte lahodnou rybí specialitu, o které se bude mluvit ještě dlouho po vaší hostině. Máme pro vás pár tajných tipů, které z vás udělají v očích vašich hostů doslova specialistu na rybí pochoutky.

celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.