Otočný gril na kuře se dá použít i na domácí gyros

Otočný gril na kuře se dá použít i na domácí gyros

Češi grilování milují a letos už je grilovací sezóna v plném proudu. Mohlo by se zdát, že grilovaného masa se člověk nikdy nepřejí, ale není to pravda. Jestli nevíte, do čeho ještě maso naložit a jakou barbecue omáčku si pořídit, abyste potěšili chuťové buňky něčím novým, možná by nebylo na škodu zvážit koupi nového grilu.

více

Otočný gril na kuře se dá použít i na domácí gyros

Otočný gril na kuře se dá použít i na domácí gyros

Češi grilování milují a letos už je grilovací sezóna v plném proudu. Mohlo by se zdát, že grilovaného masa se člověk nikdy nepřejí, ale není to pravda. Jestli nevíte, do čeho ještě maso naložit a jakou barbecue omáčku si pořídit, abyste potěšili chuťové buňky něčím novým, možná by nebylo na škodu zvážit koupi nového grilu.

celý článek komentářů (0)

Rodinná výuka výživy v kuchyni

Rodinná výuka výživy v kuchyni

Společné vaření je jedním ze způsobů, jak příjemně strávit čas s rodinou doma. Kromě poznávání nových chutí může mít ještě další důležitý význam, např. může být formou výuky výživy. Získávání znalostí o nutričních hodnotách výrobků a jejich vlivu na organismus, jako je například budování imunity, stojí za to spojit s kulinářskými aktivitami a začít již od útlého věku.

celý článek komentářů (0)

Krůta v kuchyni na jaře

Krůtí maso má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem vitaminů B3, B6, B12 a také draslíku, fosforu a zinku. Kromě toho má také mnoho dalších výhod, mimo jiné kulinářskou různorodost. 
Se zeleninou, vařená, s přídavkem exotických chuťových tónů nebo jako složka polévky – to jsou jen některé příklady jeho použití. Představujeme vám špetku informací o krůtím mase a tři kulinářské inspirace speciálně pro teplé jarní dny.

celý článek komentářů (0)

Krůta – první maso pro dítě

Období mezi 17. a 26. týdnem života dítěte, když poprvé přijímá jiná jídla než mateřské mléko nebo tepelně upravené mléko, je výjimečné pro celou rodinu. Je to vhodný okamžik k prověření stravovacích návyků všech členů rodiny, například z hlediska masa, které se každý dne objevuje na našem stole. Jedním z prvních výrobků, které rodiče vyberou pro malé dítě, je krůta. Zde jsou některá fakta potvrzující tuto rozumnou volbu na začátku dobrodružství s novými chutěmi.

celý článek komentářů (0)

Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

celý článek komentářů (0)

Mnoho chutí rýže

Mnoho chutí rýže

Kdo z nás by neznal rýži? Tato bílá pochoutka má nezastupitelné místo v našem jídelníčku. Používáme ji jako přílohu, vaříme rizota, připravujeme ji na sladko nebo ji zdobíme bylinkami. Věděli jste ale, že rýžová zrnka za sebou mají poměrně dlouhou historii? A co teprve zkusit spočítat, kolik druhů rýže máme?

celý článek komentářů (0)

Zdravým obouváním předejdete mnohým zdravotním neduhům

Přistihnete se občas, že si stěžujete na bolest zad nebo nohou, kterou si nedovedete nijak vysvětlit? Vězte, že za ní může stát vaše špatné obouvání. Zejména pracujete-li v odvětví, kde velkou část dne trávíte na nohou, je pro udržení, či dokonce zlepšení vašeho zdraví zdravotnická obuv téměř nutností.

celý článek komentářů (0)

Tipy, jak naložit maso na uzení

Uzení v domácích udírnách je o něco náročnější na čas než grilování, ale výsledek oceníte. Důležitý je výběr kvalitního a čerstvého masa, nejlépe od farmáře nebo z jiného ověřeného zdroje. Maso si naporcujeme a můžeme začít s nakládáním. Jak se nakládá uzené maso?

celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.