Zima je tu. Čím se zahřát?

17.11.2013 | autor: Marie Baxová

Zima je tu. Čím se zahřát?

Zima je tady a s ní přichází i období, kdy dáme raději přednost teplému nápoji před studeným. Zde je pár známých i neznámých typů, jak se zahřát.

Zázvorový čaj s medem a citrónem

Zázvor, nejen že obsahuje mnoho vitamínů a posiluje imunitu, ale jeho lehce pálivá chuť vás zaručeně rozehřeje. Malý kousek nejlépe čerstvého zázvoru oloupejte, nastrouhejte na struhadle, dejte do hrnečku a zalijte horkou vodou. Pod pokličkou nechte vyluhovat 10 minut. Pak můžete čaj přelít přes sítko nebo pokud vám kousíčky zázvoru nevadí, vypít rovnou. Pro lepší chuť přidejte lžičku medu a plátek citrónu.

Klasický grog

Rum v naší zemi patří neodmyslitelně k zimě a Vánocům. Nejen, že se přidává do cukroví, ale také se z něho připravuje velmi oblíbený nápoj, grog. Ti z vás, kteří se s tímto názvem nikdy nesetkali je zde jednoduchý recept. Upozorňuji, že jde o alkoholický nápoj, takže před jeho konzumací je dobré vědět, zda ještě nepotřebujete někam jet. Vezměte váš oblíbený hrneček nebo sklenici, která je vhodná na horké nápoje a nalijte asi tak deci rumu. Někdo lije ještě více, někomu chutná méně rumu. Zalijte horkou vodou a přidejte cukr a plátek citrónu, bez kterého grog nechutná tak dobře. Nejlépe je grog pít ještě horký, takže pomalu srkejte.

Svařené vínečko

Svařené víno, je více oblíbené u žen než u mužů, ale tak nebo tak, na své si přijde hlavně v zimě, a to jak doma nebo na adventních trzích, kdy si ho rádi vychutnáme a jeho vůni spojíme s kouzlem Vánoc. Jeho příprava není nic složitého. Potřebujete červené víno, nemusí být zrovna to nejkvalitnější. Nalijte do kastrůlku a začněte vařit, ale postačí jen chvilka. Pro lepší chuť můžete přihodit celou skořici, citrónovou kůru nebo hřebíček, nechte přejít varem aby se aroma a chuť z koření stačila uvolnit do vína. Pokud někdo potřebuje, může se víno dosladit cukrem.



Autor: Marie Baxová

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět
Komentáře
Vložit nový komentář
Hodnocení: 0
Vložil: Autorka Neregistrovaný | 2013-12-13 13:54:54
Dobrý den, zdraví Vás autorka tohoto článku. V čánku je napsáno typ-z gramatického hlediska je to správně-různé typy nápojů. Dále,opravdu je mnoho lidí,kteří neznají název grog,proto je pro ně napsaný recept, a deci je deci. Víno si přijde na své hlavně v zimě-vysvětleno, že svařené víno je nejoblíbenější v zimě, v létě ho moc lidí nepije.
Hodnocení: 0
Vložil: Jitka Neregistrovaný | 2013-12-11 19:06:17
Promiňte, asi majitel serveru má nějaký důvod, proč zveřejňovat články tohoto ražení, ale to se, proboha, nenajde někdo, kdo by opravil chyby, když je sama autorka nevidí? Je rozdíl mezi "tipem" a "typem", věta "Ti z vás, kteří se s tímto názvem nikdy nesetkali je zde jednoduchý recept" nedává smysl. A dále: jak si svařené víno přijde na své? A dokáže si autorka předpisu představit, jaké množství je jeden decilitr rumu? A co asi by to člověkem udělalo, kdyby to - horké - vypil? Co kdyby se někdo tím předpisem doopravdy řídil a kopnul do sebe najednou pět malých panáků?
Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.