Jak káva ovlivňuje svět: Ekonomický a sociální dopad kávového průmyslu

Jak káva ovlivňuje svět: Ekonomický a sociální dopad kávového průmyslu

Káva není jen oblíbeným nápojem milionů lidí po celém světě, ale také důležitým ekonomickým a sociálním fenoménem. Tento článek se zabývá tím, jak kávový průmysl ovlivňuje globální ekonomiku a sociální struktury, od malých farmářů v Latinské Americe po kavárny v evropských městech. Prozkoumáme, jak káva formuje ekonomiky, ovlivňuje životní prostředí a mění sociální dynamiku komunit po celém světě.

více

Motivujte se ke cvičení

Motivujte se ke cvičení
Pokud jste začali pravidelně cvičit, jistě víte, že to není vždy procházka růžovým sadem. První týdny jde vše většinou jako po másle, jsme plni entuziasmu a dobré nálady z tréninku. Jenže po nějaké době náš elán upadá a motivace ke cvičení se hledá čím dál tím hůře. Co v takovém případě dělat?
celý článek komentářů (1)

Glykemický index aneb Jděte na to chytře

Glykemický index aneb Jděte na to chytře
Pokud zvažujete odlehčení jídelníčku a redukci nějakých těch kil, měli byste se určitě informovat o glykemickému indexu. Proč? Může vám totiž ve vaší „dietě“ pomoci a uchránit vás od pocitů vlčího hladu a nájezdů na ledničku.
celý článek komentářů (0)

Baklava: sladká tečka

Baklava: sladká tečka
Ti z vás, kteří ještě nikdy neochutnali tradiční moučník středomořské kuchyně baklavu – musí svůj omyl co nejdříve napravit! Sladká chuť oříšků a másla se vám bude rozplývat na jazyku a vy možná pochopíte, proč je recept na originální pochoutku odedávna jedním z důvodů pře mezi Řeky a Turky. Za baklavou však nemusíte jezdit až na slunný jihovýchod, můžete si ji upéci sami. Není na tom nic složitého, tak jen do toho!
celý článek komentářů (0)

Diabetes mellitus

Diabetes mellitusDiabetes mellitus, česky cukrovka, je zákeřná nemoc, která postihuje nejčastěji lidi dospělého věku. Vzniká na základě genetických predispozic v kombinaci se špatnou životosprávou. Nadbytek tuků a jednoduchých cukrů, přejídání i nedostatek pohybu má vinu na tom, že cukrovka pronásleduje stále víc lidí. Tyto tak zvané kardiovaskulární onemocnění mají ročně na svědomí nejvíce životů v České republice. Co tedy přesně cukrovka je, jak vzniká a co dělat proto, aby se člověku vyhla?
celý článek komentářů (0)

Obezita – nepřítel českého národa?

Obezita – nepřítel českého národa?
Podle průzkumů v Evropě i ve světě bychom se měli nad sebou zastydět! Češi totiž okupují jedny z předních příček co se týče obezity v Evropě. I když to možná na ulicích nejde na první pohled zdát, čísla nelžou. Obezita však není jen o psychických problémech a nízkém sebevědomí, ale může představovat vysoké zdravotní riziko.
celý článek komentářů (1)

Jablko versus hruška

Jablko versus hruška
Nejsou jablka jako hrušky. Tentokrát nemluvíme o výtečném a zdravém ovoci, ale o postavách. Ženská silueta se totiž dá zjednodušeně připodobit k jednomu či druhému ovoci. Se svou „hruškovitostí“ nebo „jablkovitostí“ tak sice nepohnete, mají v tom prsty genetické dispozice, ale můžete udělat hodně pro to, abyste se z obrovitého jablka stala jablíčkem k nakousnutí. Přičemž právě při redukci váhy a formování postavy platí fakt, že pro každý z typů existují rozdílná „pravidla hry“. Jak tedy na to?
celý článek komentářů (0)

Spinning

Spinning
Kdo by neznal fitness hit posledních několika let – spinning! Tento vysoce energeticky náročný sport, který bývá také nazýván „indoor cycling“, se do tuzemských posiloven dostal již koncem devadesátých let, na obrovský boom si však musel několik let počkat. Dnes je jisté, že si tyto kondiční lekce vydobyly pevné místo na špičce sportovních aktivit. O jeho oblibě hovoří i fakt, že když se podíváte po okolí, nenajdete snad žádné fitness centrum nenabízející lekce na stacionárních kolech. Chcete o spinningu vědět víc?
celý článek komentářů (0)

Italská mozzarella – všestranná ingredience

Italská mozzarella – všestranná ingredience
Mozzarellu netřeba zdlouhavě představovat. Sýrová pochoutka je známá zejména z pizzerií, ale také z obchodů a supermarketů. Snad každý z nás ji někdy ochutnal, třeba na specialitě z nedaleké italské restaurace nebo přímo v její středomořské domovině. Mozzarella svou jemnou chutí a pružnou konzistencí představuje ideální ingredienci do mnoha jídel. Chcete-li o této italské pochoutce vědět víc, rozhodně si přečtěte následující článek.
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.