
Česká kuchyně je pro někoho těžká, ovšem najdou se v ní dobroty, které vás neutlumí na několik hodin. Například čočka, která na tuzemský stůl patří. A pokud byste chtěli trochu zasytit, ovšem aby to nebyla složitá kachna s knedlíkem, zkuste kulajdu. Vydrží vám i více dní, dokonce když ji necháte odležet, tak se chutě promísí.
více
13.12.2011autor: Redakce PŽ

Každý z nás si jistě rád vychutná příjemnou chvilku u šálku dobrého čaje v čajovně, doma, i v příjemné restauraci. Chvilky s kvalitním čajem dokážou navodit velmi příjemnou atmosféru.
celý článek
25.11.2011autor: Redakce PŽ

Moderní doba klade na ženy čím dál větší nároky na efektivní využití času - podávat dobré pracovní výkony, dostatečně se věnovat rodině, starat se o domácnost a ještě mnohem více. V tom všem by však žena neměla zapomínat ani na sebe. Právě proto bychom Vám rádi představili unikátní novinku na českém trhu -
interaktivní podložku TvFit pro pohyb a zábavu Vás, celé rodiny i přátel. Tuto podložku jednoduše kdykoliv připojíte k televizi a ihned můžete využít přes 120 různých cvičení, tréninků a her. Veškeré informace a pokyny máte navíc kompletně v českém jazyce.
celý článek
18.11.2011autor: Redakce PŽ
Taiči je původně prastaré čínské bojové umění, které je dnes využíváno miliony lidí po celém světě pro zlepšení své fyzické kondice, upevnění zdraví či prodloužení věku a v neposlední řadě také k harmonizaci těla a duše. Čím si nenáročné cvičení
taiči vydobylo na světě mezi sporty tak silnou pozici?
celý článek
16.11.2011autor: Redakce PŽ

Snem a cílem lidstva 21. století je
žít zdravě, prodloužit si život o několik let, vypadat a cítit se mladě a vitálně, i když věk se neodvratně blíží trojmístné cifře. Svět se postupně globalizuje, technologie se modernizuje, a tak se jednoduše (především pomocí internetu) dozvídáme o zvycích jiných kultur. Inspirujeme se jimi a přebíráme cokoliv, co se nám zalíbí. Mluvíme-li o
zdravé výživě, rádi si rozšiřujeme získané informace a snažíme se vyzkoušet mnoho nového, co by nám mohlo prospět. Pokud i vy pečujete o své zdraví, neměli byste minout následující produkty...
celý článek
1.11.2011autor: Redakce PŽ
Čili papričky zdomácněly v Americe už 7500 let př. n. l. Kayenský pepř (čili paprička) se dostal do Evropy z Indie v šestnáctém století a byl původně používaný jako lék na prudce nakažlivé kožní choroby. Sám název
kayenský pepř je ale pouze milný překlad. Výraz „pepper" lze totiž použít jak pro pepř, tak pro papričku.
celý článek
12.10.2011autor: Redakce PŽ

Už jste si někdy říkali, jaké by to asi bylo, kdybyste se dostali do středověku? Co byste zažívali? Jak byste komunikovali? Jaké oblečení nosili, ale hlavně: co byste jedli? Stroj času bohužel nemáme, ale pokud patříte k těm, kdo rádi zkouší nové věci, ale zároveň vás zajímá historie, máme pro vás tip na neobvyklý zážitek, který naplní oba vaše zájmy. Zkuste si po vzoru našich předků dopřát
středověkou hostinu, hodokvas, za který by se nemusel stydět ani Karel IV.!
celý článek
5.10.2011autor: Redakce PŽ
Intolerance laktózy a
alergie na mléko jsou neduhy sužující čím dál větší skupinu populace. Znáte někoho ve svém okolí s tímto problémem? Intolerance laktózy je zapříčiněná nedostatkem enzymu laktáza, která rozkládá mléčný cukr. Alergie na kravské mléko je imunitní odezvou organizmu na mléčné bílkoviny. Rozdíl je v příčině onemocnění, ale výsledek obdobný. Lidé trpící těmito obtížemi se vyhýbají všem produktům z kravského mléka, tedy i kysaným nápojům, jogurtům, sýrům a dalším.
celý článek