Božský nugát aneb příběh oblíbené pochoutky

Božský nugát aneb příběh oblíbené pochoutky

Nugát je sladkost, která si získala srdce mnoha gurmánů po celém světě. Tento lahodný dezert, který kombinuje cukr, med, vaječné bílky a ořechy, má bohatou historii a pestré varianty. V tomto článku se podíváme na původ nugátu, jeho ingredience a různé způsoby přípravy. Připravte se na sladkou exkurzi do světa nugátu, která vám zaručeně osladí den.

více

Tři rady pro odstartování koučování

Jste na začátku své koučovací praxe a přemýšlíte, jaká forma marketingové propagace pro vás bude nejlepší? Lámete si hlavu nad tím, jestli se vyplatí pořizovat si vlastní kancelář nebo budou pro koučování dostačující veřejné prostory? V tomto článku načerpáte inspiraci.

celý článek komentářů (0)

Krásná pleť bez černých teček? Ano, jde to!

Krásná pleť bez černých teček? Ano, jde to!

Černé tečky. Noční můra většiny z nás.

Vznikají ucpáváním pórů a je velmi těžké se jich zbavit. Ale jde to. Díky správné péči a kvalitním výrobkům je možné se jich zbavit, nebo alespoň jejich výskyt zredukovat.

celý článek komentářů (0)

Tipy pro krásnou pleť

Tipy pro krásnou pleť

Přinášíme vám několik tipů, co můžete sami udělat pro to, abyste měli hezčí a zdravější pleť. Kromě níže uvedených tipů je třeba zdůraznit, že rozhodně není vhodné kouřit, nadměrně konzumovat alkohol nebo se vystavovat slunci bez ochranného faktoru. Nedoporučuje se ani návštěva solárií.

celý článek komentářů (0)

Čaj Mate – dar indiánských bohů

Tabák, kukuřice či brambory – to jsou pravděpodobně nejznámější plodiny, které pro Evropu v Americe objevil Kryštof Kolumbus a jeho následovníci. V jejich stínu se však krčilo objevů mnohem více. Jedním z těch nejzajímavějších byly sušené a drcené listy stromu, který později získal jméno cesmína paraguayská. Nápoj z těchto listů označovali indiáni jako dar bohů a do dnešní doby se jeho popularita rozšířila do celého světa.

celý článek komentářů (0)

Je libo Steak či Biftek?

Je libo Steak či Biftek?

Jste velcí milovníci masa, a nedokážete si bez něj představit žádné jídlo? Těšíte se na letní grilování, rádi si pochutnáte na steacích a biftecích? Ale víte vůbec, jaký je mezi těmito dobrůtkami rozdíl, a co to vlastně znamená, když se vás číšník zeptá, jak si přejete maso upravit?

celý článek komentářů (0)

Alergie na sluníčko

Alergie na sluníčko
Naskakuje vám v létě, po opalování nebo dlouhém pobytu na slunci vyrážka na určitých částech těla? Trápíte se s malými puchýřky na rukou či nohou? Možná právě vy patříte mezi osoby s citlivou kůží, které potrápila takzvaná sluneční alergie. O co jde a jak se jí bránit?
celý článek komentářů (5)

Jak připravit pečené kaštany

Jak připravit pečené kaštany

Není to tak dávno, co jsme měli možnost ochutnat tuto pochoutku u nás poprvé. Před revolucí byla k dostání pouze v zahraničí a málokdo v Česku měl vůbec o její existenci tušení. Dnes si na ní v zimě můžeme pochutnat často, a to především díky tomu, že ji nabízejí stánkaři na vánočních trzích. Řeč je samozřejmě o pečených kaštanech. Jak si pečené kaštany připravit doma a náležitě si je vychutnat kdykoli během roku?

celý článek komentářů (30)

Slzovka obecná: střevní policie

Slzovka obecná: střevní policie

Málokoho napadne, že travina, která se pěstuje i v našich zahradách jako okrasná, může člověku přinést tolik užitku. Mluvíme o slzovce obecné nebo také "Jobových slzách". V oblasti svého běžného výskytu, v tropické i subtropické východní Asii, se její semena používají k výrobě mouky, pražená jako náhražka kávy nebo do polévek - podobně jako kroupy. Je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Základ jídelníčku tvořila již ve starém Egyptě, Řecku či Palestině.

celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.